Physio4Kids is een praktijk voor kinderfysiotherapie. Physio4Kids is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de motoriek van kinderen van 0-18 jaar.

Dit kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten. Physio4Kids werkt samen met de kinderen en eventueel met ouders en leerkrachten, om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld op school weer meespelen, of hebben zij meer kans op succes bij sporten. Naast onderzoek en behandeling geeft de kinderfysiotherapeut ook voorlichting en adviezen.

Wanneer een kind via directe toegankelijkheid bij ons binnen komt vindt er eerst een korte screening plaats om te bepalen of uw kind op de juiste plaats is bij de kinderfysiotherapeut. Vervolgens gaan we door met een intake en kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit observatie van de motoriek, motorische testen en eventueel aanvullende vragenlijsten. Na de screening, intake en onderzoek bespreken we met u de bevindingen en brengen we een advies uit. Wanneer overgegaan wordt tot kinderfysiotherapeutische behandeling stellen we een behandelplan op en gaan we samen spelenderwijs werken aan de hulpvraag van u en uw kind.

Babymassage

Aanraking is voor een pasgeboren baby zijn/haar eerste communicatiemiddel. Massage, oftewel bewust aanraken is communiceren. Door deze liefdevolle manier van aanraken geef je jou kindje een gevoel van veiligheid, vertrouwen en stimuleer je het hechtingsproces. Bovendien heeft massage een positief effect op bloedsomloop, de ademhaling, de spijsvertering en ontlasting. Babymassage kan helpen bij klachten zoals veel onrust, huilen, snel geprikkeld zijn, slecht slapen of gespannen zijn. Babymassage heeft een positieve werking op zowel lichamelijk als emotioneel gebied voor uw baby en uzelf.

In vier lessen leert u van een docent babymassage/kinderfysiotherapeut stapsgewijs hoe u uw baby kunt masseren. De cursus is geschikt voor baby’s vanaf zes weken tot zes maanden oud. De groepsgrootte zal bestaan uit drie tot zes baby’s en ook privéles is mogelijk.

Prijzen:

Groepslessen: €80,- voor 4 lessen
Privéles: €75,- per uur

De cursus babymassage betaald u rechtstreeks aan Physio4Kids. Wilt u weten of de Babymassage cursus wordt vergoed, dan kunt u dit zelf bij de zorgverzekeraar informeren.  Of en wat de verzekering vergoedt varieert per verzekering. De cursus is geen behandeling of therapie, mits door de arts of specialist is verwezen. Op dat moment worden de behandelingen direct bij de zorgverzekeraar ingediend onder kinderfysiotherapie.